• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

 

 

 

Vanochtend zijn de eerste teams vertrokken voor het beplakken van verkiezingsborden. Dat gebeurde in de meeste gemeenten centraal op een plek bij Gemeentewerken. Op de foto één van de borden in de gemeente Aa en Hunze. De komende weken zullen er nog vele borden volgen en zal 50PLUS in elke gemeente op de borden prijken. Lijsttrekker Frank Duut trapte de campagne af bij RTV Drenthe in het programma Cassata.

Vanaf eind februari zullen de teams ook in de steden en grote kernen te vinden zijn om de verkiezingskrant te verspreiden en om een fraai katoenen tasje met 50PLUS spullen aan het publiek aan te bieden.

In de provincie Drenthe heeft 50PLUS - lijst 9 

 

Voor de vier waterschappen zijn de volgende lijstnummers benoemd voor 50PLUS:

Waterschap Hunze en Aa's - lijst 6

Waterschap Vechtstromen - lijst 9

Waterschap Drents Overijsselse Delta - lijst 1

Waterschap Noorderzijlvest - lijst 7

 

 


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ