• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

 

De kandidatenlijst voor de provinciale verkiezingen in maart 2019 is door de Drentse leden op 3 november jl. in Assen vastgesteld.

De lijst telt negen kandidaten waaronder één vrouw. Lijsttrekker is Frank Duut die eerder actief was in de gemeentepolitiek en in de afgelopen bestuursperiode het eerste Statenlid voor 50PLUS in Drenthe was.

De lijst:

1. Frank Duut - Assen

2. Ton Schoo - Nieuw-Dordrecht

3. Ton Voerman - Uffelte

4. Mw. Hetty Heeling-Wichers - Assen

 

5. Egbert Prent - Assen

6. Frans Bergwerf - Beilen

7. Marinus Kasteleijn - Emmen

8. Martin Hornis - Emmen

9. Harry Reitsma - Assen.

(Op de foto ontbreken de heren Kasteleijn en Hornis)

Onder het motto ‘OUDEREN VERDIENEN BETER’ zal 50PLUS vanaf begin volgend jaar haar verkiezingscampagne door heel Drenthe uitrollen.

Assen, 4 november 2018.

 

Info:

Ton Voerman, voorzitter 50PLUS Drenthe: 06 – 47 59 88 65.

Frank Duut, lijsttrekker 50PLUS Drenthe: 06 – 22 00 73 29.


Speerpunten 50Plus Drenthe

1. Uw koopkracht op peil houden

Uw pensioen op peil houden; uw zorgkosten binnen de perken houden; werk voor ouderen, etc. Allemaal maatregelen om uw koopkracht op peil te houden. U heeft er invloed op door ook in de provincie op 50Plus te stemmen!

2. Zorgen voor uw zorg

50Plus wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.  

3. Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden, evenals de aanleg van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor alle overige speerpunten.

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ