• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

De afdeling 50PLUS van Drenthe heeft vandaag in een speciale ledenvergadering de heer Frank Duut gekozen als lijsttrekker voor de provinciale verkiezingen in maart 2019. De heer Duut was voorgedragen door het bestuur en is met algemene stemmen gekozen. Frank Duut (januari 1951) is sinds maart 2015 de eerste vertegenwoordiger van 50PLUS in de Drentse Staten.

Voorheen was hij twee perioden actief in de gemeenteraad van Assen.

De gehele kandidatenlijst voor zowel de provincie als de waterschappen zal op 3 november a.s. in een algemene ledenvergadering worden vastgesteld. Hiervoor worden momenteel selectiegesprekken gehouden.

Assen, 22 september 2018.

Info:

Ton Voerman, voorzitter 50PLUS Drenthe: 06 – 47 59 88 65

Frank Duut: 06 – 22 00 73 29.

 

Voorzitter Ton Voerman feliciteert Frank Duut, lijsttrekker voor de Provinciale Staten verkiezingen

(foto: Dries Zwikker / Froukje Ekelmans-Pater) Aandachtig luisteren de leden van de afdeling 50PLUS Drenthe (PLV 22-09-2018)

(Foto: Dries Zwikker)

 


Speerpunten 50Plus Drenthe

1. Uw koopkracht op peil houden

Uw pensioen op peil houden; uw zorgkosten binnen de perken houden; werk voor ouderen, etc. Allemaal maatregelen om uw koopkracht op peil te houden. U heeft er invloed op door ook in de provincie op 50Plus te stemmen!

2. Zorgen voor uw zorg

50Plus wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.  

3. Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden, evenals de aanleg van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor alle overige speerpunten.

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ