• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

Geacht lid,

Zoals u weet doet 50 PLUS het goed in Drenthe. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart jl. hebben we drie zetels in Assen gewonnen en één in Emmen. In Assen deden twee vrouwen mee en daarvan is er één in de raad gekozen. Een primeur! De eerste vrouw in een politieke functie in Drenthe voor 50PLUS.  

Nu staan de provinciale verkiezingen en de waterschapsverkiezingen voor de deur. En we maken een goede kans op meer zetels. De eerste kandidaten om mee te doen aan één of beide verkiezingen, hebben zich al gemeld. En dat zijn vooral mannelijke kandidaten. Uiteraard is elke kandidaat ons lief, maar meer vrouwelijke kandidaten zou het evenwicht tussen man/vrouw goed doen.

Wij roepen daarom al onze vrouwelijke leden op om zich kandidaat te stellen.

De procedure voor aanmelding vindt u op onze provinciale site: 50plusdrenthe.nl

U kunt zich nog tot 22 september a.s. aanmelden. Mocht u twijfelen of eerst meer willen weten, dan komt ons huidig statenlid, Frank Duut, graag bij u langs om u alles over het statenlidmaatschap te vertellen. Bent u alleen geïnteresseerd in een zetel in een waterschap, dan zorgen wij voor de juiste 50PLUS-vertegenwoordiger om u persoonlijk te informeren over het werk in een waterschap.

 Graag verwelkomen wij u in een actieve functie bij 50PLUS Drenthe.

Met vriendelijke groet,

 Ton Voerman,

Voorzitter 50PLUS afdeling Drenthe

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Telnr: 0521 380843

 


Speerpunten 50Plus Drenthe

1. Uw koopkracht op peil houden

Uw pensioen op peil houden; uw zorgkosten binnen de perken houden; werk voor ouderen, etc. Allemaal maatregelen om uw koopkracht op peil te houden. U heeft er invloed op door ook in de provincie op 50Plus te stemmen!

2. Zorgen voor uw zorg

50Plus wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.  

3. Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden, evenals de aanleg van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor alle overige speerpunten.

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ