• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

Geachte leden,

Na de Algemene Ledenvergadering van 21 april 2018 is het nieuw gekozen bestuur aan de slag gegaan om een aantal zaken op de rit te krijgen. De belangrijkste zijn de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen, beide op 20 maart 2019. Voor beide verkiezingen zoekt het bestuur kandidaten. Om de potentiële kandidaten te kunnen beoordelen, zoekt het bestuur tevens leden om tijdelijk in een selectiecommissie plaats te nemen. Voor beide categorieën geldt dat men minimaal één jaar lid moet zijn van 50PLUS.

 

Provincie                                                                                                                                                    
De provincie maakt beleid en voert dit uit. Zoals op het gebied van natuur en landschap, wonen, ruimtelijke ordening, welzijn en zorg, klimaat en energie, verkeer en vervoer, kunst en cultuur, werken en ondernemen, water, en milieu en veiligheid.  De afgelopen vier jaar hadden we één statenlid en een beperkte fractie. In 2019 rekenen we op meer statenleden en een grotere fractie.

Waterschappen  
Drenthe heeft een unieke positie in de waterschappen omdat er vier  waterschappen actief zijn  in Drenthe. Maar geen van deze waterschappen hebben hun hoofdkantoor in Drenthe. Daardoor ligt de coördinatie van de waterschapsverkiezingen bij andere provincies. Voor Noorderzijlvest en Hunze en Aa’s is dat Groningen. Voor de Drents Overijsselse Delta en voor Vechtstromen is dat Overijssel.

De procedure    
Als u zich kandidaat wilt stellen voor een zetel in Provinciale Staten of in één van de vier waterschappen, dan stuurt U een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin uw CV, contactgegevens, en uw motivatie.

Voor wat betreft de waterschappen kunt u zich alleen kandideren voor het waterschapsgebied waarin u woont.

Selectiecommissies  
Voor het selecteren van de beste kandidaten doet het hoofdbestuur een beroep op leden die tijdelijk willen plaatsnemen in een selectiecommissie. U draagt daarmee bij aan de kwalitatieve samenstelling van onze politieke vertegenwoordigers. Als u mee wilt doen stuurt u een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met daarin uw contactgegevens, CV, motivatie, en voor welke commissie u belangstelling heeft: provincie of waterschappen. Wij nemen vervolgens contact met u op. 

 

Schema verkiezingen Provinciale Staten en Waterschappen:

Opening kandidaatstelling: zaterdag 22 sept. 2018. U kunt zich vanaf heden al wel aanmelden.

Sluiting kandidaatstelling: zaterdag 6 okt. 2018

Einde gesprekken: zaterdag 20 okt. 2018

Bekendmaking kandidaten: zaterdag 3 november 2018.

Met vriendelijke groet,

Ton Voerman
Voorzitter 50PLUS Drenthe.

 

Klik hier om dit bericht online te lezen

Volg ons op Twitter: @50PLUS_Drenthe 

Afmelden Nieuwsbrief

Website 50PLUS Drenthe

 


Speerpunten 50Plus Drenthe

1. Uw koopkracht op peil houden

Uw pensioen op peil houden; uw zorgkosten binnen de perken houden; werk voor ouderen, etc. Allemaal maatregelen om uw koopkracht op peil te houden. U heeft er invloed op door ook in de provincie op 50Plus te stemmen!

2. Zorgen voor uw zorg

50Plus wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.  

3. Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden, evenals de aanleg van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor alle overige speerpunten.

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ