• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

Dat kan! Want 50PLUS blijft groeien. Zo heeft 50PLUS bij de gemeenteraadsverkiezingen één zetel in Emmen en drie zetels in Assen behaald. En begin volgend jaar zijn er alweer de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. Daarom hebben we steeds meer mensen nodig om mee te doen in bijvoorbeeld het provinciaal bestuur van 50PLUS; in de waterschappen; in de Staten van Drenthe; in een steunfractie of wellicht in het opzetten van een 50PLUS-groep in uw gemeente. Als u ook mee wilt doen is een mailtje naar secretaris@50plusdrenthe.nl  voldoende. Wij maken vervolgens een afspraak met u.

Op www.50PLUSdrenthe.nl leest u alles over de activiteiten en programma’s van 50PLUS in Drenthe.

 


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ