• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

Dat kan! Want 50PLUS blijft groeien. Zo heeft 50PLUS bij de gemeenteraadsverkiezingen één zetel in Emmen en drie zetels in Assen behaald. En begin volgend jaar zijn er alweer de verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. Daarom hebben we steeds meer mensen nodig om mee te doen in bijvoorbeeld het provinciaal bestuur van 50PLUS; in de waterschappen; in de Staten van Drenthe; in een steunfractie of wellicht in het opzetten van een 50PLUS-groep in uw gemeente. Als u ook mee wilt doen is een mailtje naar secretaris@50plusdrenthe.nl  voldoende. Wij maken vervolgens een afspraak met u.

Op www.50PLUSdrenthe.nl leest u alles over de activiteiten en programma’s van 50PLUS in Drenthe.

 


Speerpunten 50Plus Drenthe

1. Uw koopkracht op peil houden

Uw pensioen op peil houden; uw zorgkosten binnen de perken houden; werk voor ouderen, etc. Allemaal maatregelen om uw koopkracht op peil te houden. U heeft er invloed op door ook in de provincie op 50Plus te stemmen!

2. Zorgen voor uw zorg

50Plus wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.  

3. Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden, evenals de aanleg van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor alle overige speerpunten.

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ