• Drenthe1.jpg
  • Drenthe2.jpg
  • Drenthe3.jpg
  • Drenthe4.jpg
  • Drenthe5.jpg

Drenthe

Als waterbeheerder in het gebied tussen Assen en Deventer zetten wij van het waterschap Drents Overijsselse Delta ons iedere dag in voor veilige dijken, droge voeten en schoon water. Iedereen die in dit gebied woont en 18 jaar of ouder is, heeft zeggenschap over hoe wij dit doen. Dit natuurlijk kan door te stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019. Maar ook door u verkiesbaar te stellen.

Als bestuurder van een waterschap beslist u hoe die taken uitgevoerd worden. Voor alle inwoners in het gebied, voor nu en toekomstige generaties.

Mede door de gevolgen van de klimaatverandering is het werk van de waterschappen actueler dan ooit.

 

Informatieavond 28 maart

Naast deze cursus organiseert het waterschap voor belangstellenden een algemene informatieavond over alles rondom waterschapsverkiezingen.
Wat betekent het nu om bestuurslid van een waterschap te zijn, en hoe kun je je kandidaat stellen? Wat is de rol van het waterschap in het verkiezingstraject en wat die van partijen. U heeft hierover al een afzonderlijke uitnodiging ontvangen.  Wij hopen op deze avond ook de ontmoeting tussen geïnteresseerde kandidaten en de partijen (inclusief LTO, VBNE en KvK) te stimuleren, zodat wederzijds beter kan worden ingeschat of geïnteresseerden daadwerkelijk op een kandidatenlijst kunnen komen.
De bijeenkomst wordt gehouden op 28 maart  in het waterschapshuis aan de Dokter van Deenweg 186 in Zwolle en start om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur). Afsluiting is omstreeks 21:30 uur.

Aanmelden kan via www.wdodelta.nl/verkiezingen

 

Cursus Actief voor het waterschap start in april

De gratis cursus Actief voor het Waterschap is bedoeld voor inwoners van het waterschap die hier meer over willen weten.
Denkt u na om actief te worden in het algemeen bestuur van een waterschap, maar weet u nog niet precies wat de mogelijkheden zijn? Meld u dan aan voor deze gratis cursus.

De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten op 11, 18 en 25 april. Daarnaast zijn er nog 2 optionele bijeenkomsten: een vaardighedentraining op 9 en een excursie plus bijwonen van een deel van een bestuursvergadering op 15 mei.

Kijk op www.wdodelta.nl/verkiezingen voor meer informatie en hoe u zich kunt inschrijven.

Vragen?

Neemt u dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 


Programma 2019-2023

1) Uw koopkracht op peil houden

Door de dagelijkse kosten te verlagen, zorgt 50PLUS er voor dat de koopkracht van ouderen met een klein inkomen wordt verbeterd. Zoals gratis openbaar vervoer voor mensen met alleen AOW. En door de provinciale wegenbelasting te bevriezen. En door de leeftijdsgrens voor gunstige leningen op te trekken naar 85 jaar. Daarnaast wil 50PLUS veel meer aandacht voor bereikbaarheid van ouderen in de dorpen; meer sociaal-maatschappelijke voorzieningen en een actieplan om de eenzaamheid onder ouderen aan te pakken.     

2) Zorgen voor uw zorg  

50PLUS wil dat mensen zo veel als mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving zorg krijgen. Dit betekent zorgvoorzieningen in eigen stad, plaats en dorp. Vrijwilligerswerk en mantelzorg moet door de provincie ondersteund worden. Evenals de Drentse "Naoberhulp" om vereenzaming te voorkomen.

3) Voorzieningen

Een dorpshuis of een wijkcentrum is een onmisbaar sociaal element in een samenleving. In een dorpshuis kunnen zaken als bibliotheek, post- en bankzaken, zorgcentrum etc. worden ondergebracht. Hetzelfde geldt voor de wijkcentra in de steden. De mobiele telefonie moet in Drenthe verbeterd worden en heel Drenthe moet voorzien worden van glasvezelkabel voor snel Internet

[klik hier] voor ons voledige programma

zeeland Noord-Brabant Limburg Zuid-Holland Noord-Holland Utrecht Gelderland Flevoland Overijssel Friesland Drenthe Groningen Belgiƫ